“ADEL” SHH CURSUS

“ADEL” start regelmatig een SHH-cursus, verzorgd door gediplomeerde instructeurs.

Sociale huishond. De naam zegt het eigenlijk al. Er komen veel aspecten in voor van wat wij hondeneigenaren eigenlijk van een normale huishond verlangen.

Niet tegen mensen opspringen, rondslingerend voedsel negeren, andere honden tolereren, netjes naast volgen, dit zijn een paar van de praktische zaken die men terug vindt in de cursus Sociale Huishond.

Wat houdt deze cursus nu echt in:

De cursus sociale huishond is eigenlijk de basis van de Gedrag en Gehoorzaamheid. Voordat men examen mag doen voor de GGB, moet men een examen sociale huishond met succes hebben afgerond. Dat wil zeggen dat wij aan het eind van onze SHH cursus afronden met een examen dat wordt afgenomen door de Federatie Hondensport Nederland. Uiteraard krijgt u als u slaagt voor dit examen een mooi diploma.

Op een geplande examen datum zal een keurmeester van de FHN het examen komen afnemen en beoordelen. Wanneer een diploma behaald is, zou men ook kunnen deelnemen aan de FHN G & G wedstrijden. Kosten voor het volgen van de Sociale Huishond cursus zijn € 98,00. Dit is dan incl. 10 lessen en het examen aan het eind. (Als het programma gevolgd is, is een examen geen plicht)

De groep bestaat normaal gesproken uit 8 tot 10 combinaties. Tijdens de lessen wordt uitgelegd wat er tijdens het examen van u verlangt wordt. Uiteraard wordt u dan ook geleerd hoe u uw hond dat het beste kunt leren.

Lesmethode

Uitgangspunt van onze cursus is verkeerd gedrag leren te voorkomen en goed gedrag te belonen. Op deze manier beleven eigenaar en hond veel plezier aan de lessen. Niets is toch leuker dan een enthousiaste, goed luisterende hond?

Wat komt er aan bod ?

Tijdens elke les is er voldoende gelegenheid vragen te stellen en eventuele problemen te bespreken. We geven tips over hoe U een goede baas kunt worden en blijven. Hierbij komt nog de nodige informatie over gedrag en verzorging.

De SHH-cursus bevat de volgende onderwerpen:

  • Lopen aan de lijn
  • Geluidsproef
  • Voedsel weigeren
  • Visuele prikkel
  • Achterlaten met afleiding
  • Omgang hond - hond
  • Omgang hond - mensen
  • Komen indien geroepen
  • Omgang begeleider - hond

Vanaf welke leeftijd ?

Na de puppy-cursus, en/of de jonge honden cursus kunt U in overleg met Uw instructeur starten met de eerste van de reeks GG cursussen, t.w. de SHH (Sociale HuisHond).

Waar wordt deze cursus gegeven ?

Aan de Koloniedijk 37 7739 PA in de Vinkenbuurt, waar wij les geven op eigen terrein. Ons terrein is voorzien van allerlei accommodaties en het belangrijkste van alles is dat het gehele terrein van afrastering is voorzien. Dus de honden kunnen nooit van het terrein ontsnappen, bij slecht weer trainen wij binnen, wij hebben onze eigen trainingshal.

Wanneer wordt deze cursus gegeven ?

Kijk hiervoor bij de openingstijden. Er worden op dit moment volop cursussen gegeven, kom vrijblijvend langs om te kijken hoe wij met onze cursisten bezig zijn en hun honden.

Wat heeft U nodig?

Een normale halsband en een korte riem. En voldoende beloningsbrokjes.

Heeft U nog vragen ? Bel voor meer informatie naar Hondenschool “ADEL” Tel: 06-24908486 Wij zijn overdag en s’ avonds voor U bereikbaar en staan ten alle tijden voor U klaar om al Uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

VRIENDELIJKE HONDEN GROETEN het “ADELTEAM”