“ADEL” Agility-Cursus

Agility

Bij behendigheid (Agility) gaat het om zo zorgvuldig mogelijk met uw hond de toestellen te nemen. Er wordt verantwoordelijk met de honden omgegaan. Op een deskundige manier wordt u geleerd hoe u het beste samen met uw hond een behendigheidsparcour kunt nemen. Bent u een liefhebber dan is er ook de mogelijkheid om wedstrijden te gaan lopen . Wij zijn aangesloten bij de FHN ( Federatie Hondensport Nederland ). Met ons wedstrijdteam lopen we overal in Nederland wedstrijden. Voor meer info zie www.fhn.nl Hondenschool Adel heeft Instellingnr. 187, door dit in te vullen op de site kunt u het wedstrijdteam volgen. Als recreant is het ook leuk om behendigheid te doen, dan bent u op een leuke manier sportief bezig. En de honden zijn meestal dol enthousiast, wat voor de baas weer heel erg leuk is en stimulerend werkt.

Lesmethode

Tijdens de les wordt er geleerd wat er van u en uw hond verlangd wordt, tijdens de behendigheidswedstrijd. Bv. dat er op een correcte wijze de raakvlakken genomen worden, en dat de paaltjes goed ingestoken worden. De hoogte van de sprongen zijn afhankelijk van de grootte van de hond, en van zijn niveau ingesteld. Hoog springen is niet de opzet, maar dat het parcour zo snel en correct mogelijk door de combinatie ( handler en z’n hond ) genomen worden.

Wat komt er aan bod ?

Tijdens de les is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en eventuele problemen te bespreken.

De sprongen – de paaltjes – de A-schutting – de katteloop – de wip – de tunnel – de band.

En technieken om uw hond te sturen van links en rechts, vooruit sturen en terughalen en dan moet uw hond ook nog de sprongen nemen die u op commando zegt. Er wordt dus vereist dat er een goede band tussen handler en hond is, waardoor het leuker wordt voor zowel handler en hond.

Vanaf welke leeftijd ?

De hond moet minimaal 1 jaar oud zijn. De combinatie moet al enige cursussen gevolgd hebben. En de hond moet al een bepaald niveau van gehoorzaamheid behaald hebben. Niveau wordt beoordeelt door de instructeur De wat oudere hond is ook welkom en deze honden vinden het vaak heel leuk om met hun baas sportief bezig te zijn en het is nog gezond ook voor baas en hond. Alle honden zijn welkom mits ingeënt tegen Parvo en Hondenziekte ( deze enting wordt gegeven als de pup 6 weken oud is.) En daarna is de jaarlijkse herhaling.

Waar wordt deze cursus gegeven ?

Aan de Koloniedijk 37 7739 PA in de Vinkenbuurt, waar wij les geven op eigen terrein. Ons terrein is voorzien van allerlei accommodaties en het belangrijkste van alles is dat het gehele terrein van afrastering is voorzien. Dus de honden kunnen nooit van het terrein ontsnappen, bij slecht weer trainen wij binnen, wij hebben onze eigen trainingshal.

Wanneer wordt deze cursus gegeven ?

Kijk hiervoor bij de openingstijden. Er worden op dit moment volop cursussen gegeven, kom vrijblijvend langs om te kijken hoe wij met onze cursisten bezig zijn en hun honden.

Wat heeft U nodig?

Een normale halsband en een korte riem. En voldoende beloningsbrokjes en/of een speeltje als de hond maar enthousiast wordt. Geduld heeft u ook nodig, ga er niet vanuit dat uw hond alles binnen een paar keer kan, de een leert het wat sneller als de ander.

Heeft U nog vragen ? Bel voor meer informatie naar Hondenschool “ADEL” Tel: 06-24908486 Wij zijn overdag en s’ avonds voor U bereikbaar en staan ten alle tijden voor U klaar om al Uw vragen zo goed mogelijk te beantwoorden.

VRIENDELIJKE HONDEN GROETEN het “ADELTEAM”